دکتر جهانگیری: نباید مخاطبان خود را به مسلمانان و شیعیان محدود کنیم


ارسال شده در تاریخ :
دکتر جهانگیری: نباید مخاطبان خود را به مسلمانان و شیعیان محدود کنیم

اولین نشست جایزه شهید صدر در قم با حضور نمایندگانی از مراکز و دانشگاه های حوزوی برگزار شد.


دکتر یحیی جهانگیری رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر مقدس قم در ادامه این جلسه گفت: تصمیم به برگزاری جایزه شهید صدر با این دغدغه شروع شد که حضور حوزه‌های علمیه در عرصه ی بین الملل بیشتر تبلیغی بوده و اساساً به خاطر کنشگری تبلیغی ما در عرصه ی بین الملل، عملاً مخاطبان ما هم محدود به حوزه ی باورمندان به معارف اهل بیت(ع) شده‌اند که نتیجتاً بخشی از تشنگان معارف دینی یا حداقل بخشی از مخاطبان بالقوه ما که می توانستند از ظرفیتهای دانشی حوزه علمیه بهره مند بشوند، از این ظرفیت اساسا بهره مند نمیشوند و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مثابه یک قرارگاه، میتواند سکوی پرتاب و صادرات اندیشه های ناب حوزه به عرصه بین الملل باشد.

 

در مراکز شیعه و اسلام پژوهی دنیا به آثار حوزه‌های علمیه ما رفرنس داده نمی شود!!

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به این موضوع اشاره کرد که متأسفانه امروزه تولیدات حوزه های علمیه ایران به میزان کمی مورد رفرنس‌دهی مراکز آکادمیک دنیا در حوزه دین پژوهشی و حتی شیعه پژوهی هستند و غیبت در عرصه آکادمیک ما را وادار میسازد که یک کار جهادی در این حوزه اتفاق بیفتد که ظرفیت های حوزوی به جای دپو شدن بتواند مرجعیت علمی پیدا کند.
 

اعزام دانشی به جای اعزام تبلیغی

 

جهانگیری با اشاره به اینکه متأسفانه از بسیاری از اندیشمندان حوزوی وقتی قرار است به خارج از کشور اعزام بشوند، استفاده تبلیغی میشود در حالی که باید اعزام تبلیغی را همراه با اعزام دانشی تبدیل کنیم که این کار میتواند در بین اندیشورزان انگیزه بخشی و ایجاد رقابت کند.
 

جهانی‌اندیشی در آموزش و پژوهش‌های حوزوی

 

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به تعبیر آیت الله جوادی آملی در مورد جهانی اندیشیدن در حوزه گفت: یکی از اهداف دیگر طرح جایزه شهید صدر ایجاد رویکرد جهانی اندیشی در آموزش و پژوهش های حوزوی است چرا که مسئله های پژوهشی و آموزشی ما در حوزه های علمیه نباید صرفاً با نگاه بومی یا فرو ملی باشد. وی ابراز امیدواری کرد که این جایزه بتواند رویکرد و نگاه جهانی اندیشی را هم در حوزه آموزش و هم در حوزه پژوهش در حوزه‌های علمیه کشور ایجاد کند.
 

نقش علوم اسلامی در تولید قدرت علمی کشور تقریباً صفر است!

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت واقعیت این است که هر چند ایران اسلامی، امروزه در تولید علم در یک رقابت خوب و جایگاه مناسبی قرار دارد اما نقش علوم اسلامی در تولید قدرت علمی برای کشور در حد صفر است که پژوهش‌های وابسته به طرح شهید صدر کاملاً این واقعیت تلخ را ثابت میکند. جهانگیری با این مقدمه، هدف دیگر از اجرای طرح شهید صدر را این دانست که ظرفیتهای علمی حوزه های علمیه در خدمت انقلاب اسلامی و افزایش قدرت علمی کشور و نظام اسلامی قرار بگیرد.

وی در پایان ظرفیت آفرینی آکادمیک در عرصه بین الملل برای اندیشورزان علوم اسلامی را هدف آخر از این طرح دانست تا بتوان زمینه های مناسبی برای حضور اندیشه های زلال اسلامی در عرصه بین الملل فراهم کرد.

گفتنیست در این نشست نمایندگانی از مرکز مدیریت حوزه علمیه، دانشگاه ادیان و مذاهب، حوزه های علمیه خراسان، مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، دانشگاه الزهرا، دانشگاه باقرالعلوم، پژوهشکده زن و خانواده و همچنین شخصیت‌هایی مانند پروفسور لگنهاوزن حضور داشتند که به ارائه نقطه نظرات خود در مورد جزئیات نحوه برگزاری مراسم جایزه شهید صدر پرداختند.






فایل های مورد نیاز

پوستر جایزه

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)