:: معرفی جایزه شهید صدر


سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مثابه قرارگاه دیپلماسی علمی - فرهنگی انقلاب اسلامی، بر اساس رسالت اسلامی و انقلابی و نیز ماموریت‌های محوله، بر آن است در قالب جایزه شهید صدر(ره)، اندیشه‌های ناب مرتبط با علوم اسلامی - انسانی را در عرصه بین الملل معرفی نماید.

بر این اساس، اندیشه‌ها و نظریات برتر حوزه‌ی علوم انسانی و اسلامی که از طریق طریق فراخوان دریافت گردیده، پس از بررسی و ارزیابی توسط هیئت داوران، انتخاب می‌گردد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با تکیه بر ظرفیت‌های خود، به معرفی این نظریات و اندیشه‌ها توسط مؤلفین و محققین در عرصه بین‌الملل می‌پردازد.

در جایزه جهانی شهید صدر بر آنیم تا دستاوردهای نوین حوزه علوم اسلامی پس از انقلاب را به جهان عرضه کنیم و با بسط جهان اندیشی در میان حوزویان و متخصصین علوم اسلامی و انسانی، ظرفیت‌های جدیدی برای اهداف برون‌ مرزی ایجاد نموده و جهاد فرهنگی در میان حوزویان برای حضور اندیشه‌ای در عرصه بین‌الملل را گسترش دهیم.

آیت الله سید محمدباقر صدر شخصیتی کم نظیر بوده که در جایگاه یکی از نظریه پردازان برجسته‌ی جهان اسلام معاصر مطرح است، اگرچه تخصص اصلی او، در فقه و حقوق شیعی - اسلامی است، ولی دو کتاب فلسفتنا‌ که در توضیح فلسفه اسلامی در مقایسه با فلسفه‌های معاصر مغرب زمین نوشته شده و اقتصادنا که در شرح اقتصاد اسلامی در مقایسه با مکتب‌های اقتصاد سرمایه‌داری و اشتراکی نگاشته شده است، او را به فیلسوف و اقتصاددانی نامدار تبدیل کرده است.
 وی، نه تنها برای محافل علمی - دانشگاهی جهان اسلام، بلکه برای همه بخش‌های اسلام شناسی، ایران شناسی، عراق‌ شناسی، عرب شناسی و دانشکده‌های شرق شناسی جهان کاملاً شناخته شده است و اساساً جایگاه یکی از نظریه پردازان شاخص اندیشه اسلامی معاصر را دارا می‌باشد؛ از این رو اختصاص جایزه به نام ایشان کاملاً معنادار و موجه می‌نماید.

علاوه بر این نام شهید صدر(ره) می‌تواند بین دو حوزه اصیل اسلام ناب یعنی حوزه قم و نجف پیوند عمیق‌تری ایجاد کند.

اهداف جایزه شهید صدر

- ایجاد مرجعیت علمی حوزه‌های علمیه در علوم اسلامی در پژوهش‌های آکادمیک جهانی

- انگیزه بخشی، ایجاد رقابت در اندیشه ورزان علوم اسلامی جهت حضور دانشی در عرصه جهانی

- ایجاد رویکرد و نگاه جهانی اندیشی در آموزش و پژوهش‌های حوزوی

- حرکت بخشی به نقش آفرینی علوم اسلامی به مثابه یک ظرفیت و مزیت استثنایی، در رشد قدرت علمی کشور

- ظرفیت آفرینی در عرصه بین‌الملل نسبت به اندیشه ورزان علوم اسلامی

- جانمایی نقش سازنده علوم اسلامی در تمدن نوین اسلامی


 



فایل های مورد نیاز

پوستر جایزه

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)